dinsdag 26 augustus 2014

Update quilt.

Nu het weer wat minder is komt de zin om te quilten er. Ik heb de 4e rand af en nu nog 3 te gaan.


En vanmiddag was ik aan het quilten en wat hoorde ik? Ons mormeltje heeft nu ineens een hekel aan kussens op de stoel en bank. Dit is het resultaat.
Hij vind zeker dat er nieuwe kussens moeten komen. Heb wel al iets in m'n hoofd maar eerst wat van de projectjes afmaken.


Groetjes Gré



zondag 24 augustus 2014

South Bay stola of omslagdoek.

Na de 2 vorige stola's wilde ik er één haken voor op m'n zwarte jas en lange vest. Op aanraden van m'n Lief vond hij rood leuk, vanwege m'n haarkleur. We hadden het net besproken toen m'n DZ kwam en vroeg; heb je nog zin om er nog 1 voor me te haken voor de winter. Natuurlijk doe ik dat en ben alvast begonnen aan die van mij. Dus ik ben weer lekker zoet met haken, en nu nog 1 lavendelzakje en dan stop ik daar voorlopig mee. Na 9 gehaakt te hebben en weggegeven tijd voor de stola's.


Deze prachtige bos bloemen kreeg ik deze week en wat is het mooi. Behalve de lucht van de lelie's. Heb lopen zoeken en dacht dat er iets van een snoer van een apparaat schroeide. Tot ik bij het boeket kwam, nu ik het weet stoort het me niet meer.


En natuurlijk een foto van ons lief mormeltje. Hier ligt hij heerlijk op de stoel van van z'n baas die even wegging. Hier lig hij er onschuldig bij maar even later lag alles op de grond.


Gré




dinsdag 12 augustus 2014

Tim.


Als Tim en ik gaan wandelen komen we natuurlijk dennenbomen tegen. Hij weet ze nu allemaal zo'n beetje te staan. Als ik er erg in heb dan let ik op hem. Dan kan hij zo lief kijken van mag ik er één natuurlijk mag het. Maar als ik niet oplet dan pakt hij het en loop dan snel weg richting huis. 
Daar krijgen we het spel van een stukje van het hondenstokje en dan moet ik razend snel zijn om dennenappel af te pakken.
Er is wel eens iemand geweest die zei; Mevr. U hondje heeft een muis in z'n bek.


De komende dagen ben ik heerlijk zoet met het nieuwe boek van Jennifer Chiaverini.
Eerst lees ik nog een keer het 6e deel om er weer in te komen. 
Dus er wordt weinig aan de quilt en lavendelzakjes en borduren gedaan.


 Gré





maandag 11 augustus 2014

Update quilt-sprei.

Met de warme dagen stond het quilten op een laag pitje. Maar er is een rand bijgekomen. Het is wel uitvogelen om uit eigen voorraad bijpassende lapjes te vinden. Tot nu toe lukt het wel, ook met de volgende blokken. In totaal nog 7 blokken en 2 crazy harten.

Verder ben ik met lavendelzakjes bezig, en met borduurrandjes daar kom ik volgende keer op terug.


En een foto van Tim die voor rust koos, en lekker weggekropen was. Dat is niet voor lang want met 25 graden in de kamer is het behoorlijk warm.


Groetjes Gré





zondag 3 augustus 2014

Augustus.

Deze maand is ook gereed, en het lukt me niet om het op de eerste dag van de maand af te krijgen.
Begin te laat, het is te warm, traag met de lapjes zoeken, en zo heb ik aardig wat smoesjes.
Nu nog 4 te gaan.

Deze keer geen foto van ons knulletje hij vind het te warm om te poseren.

Groetjes Gré