maandag 25 februari 2013

Hart Februari.

Ja hoor het blok februari is af. Ik ben er heel tevreden over, begrijp nog niet dat ik er moeite mee had met de kleuren. Nu wachten op de volgende. Er moesten knoopjes op genaaid worden, maar die had ik niet en heb lovertjes met een kraaltje genomen.
Verder ga ik verder met het spelden-kussntje.
En heb spulletjes klaarstaan om weer een aquarel- kaart te maken.
Ook ben ik aan het breien voor m'n Zus aan een col. Ze heeft heerlijke zuivere wol en dat voelt zo lekker zacht aan.
Groetjes Gré  

zondag 24 februari 2013

Update-huisje.

Hier weer 2 borduurtjes voor mijn huisje. Het was een lastig patroontje wat ik had, eigenlijk niet lastig maar zo klein en kon het moeilijk zien. Maar met een paar keer achteruit is het toch goed gekomen.
Nog een klein randje festonneren is het hart van Febr. ook af. 
Groetjes Gré


donderdag 21 februari 2013

Update.

Voor m'n gevoel heb ik niet veel uitgevoerd. Maar heb alles is bij elkaar gelegd valt het best mee. Het zijn wel kleine werkjes. Na de lunch heerlijk zitten lezen, met Tim languit naast me. Die staat al bij de bank als ik zeg lekker boekie lezen. Daarna een cake gebakken met stukjes ananas. En voor het avondeten raasdonders, dat is een gerecht wat ik dus maak. Nu is er voetbal en dan zit ik heerlijk in onze hobby-ruimte.
Het zeepzakje is af en kan er een stukje zeep in. Het borduurtje had ik gemaakt voor het huisje, maar toen had ik nog geen maat. Het stofje is te klein en nu maak ik er een speldenkussentje van. Die heb ik nooit genoeg, en anders leuk om weg te geven. Het hartje kan ik even niet verder daar ze geen vilt hebben in de kleur die ik wilde. En het stofje met het papiertje wordt het volgende patroontje voor het huisje.

En ook deze 2 aquarel-kaarten gemaakt. Nou ben toch wel vlijtig geweest.
Groetjes Gré

maandag 18 februari 2013

Begin hartje.

Na een aanmoediging van de reactie op mijn vorige blog ben ik ook gelijk begonnen. Had net dat duwtje nodig, ben ik daarom 71 om voor zo klein iets onzeker voor te zijn. Nu Dames hier is het:
Nu naar de volgende stap, maar dat is vanavond. Kan natuurlijk niet alleen maar met hobby bezig zijn.
Ik was begonnen om een tel.hoesje te haken, halverwege ging m'n telefoon stuk na al een poosje last te hebben van steeds moeilijker opladen. Maar ik heb een eenvoudig toestel genomen, wilde geen toeters en bellen. (Maak zelf al herrie genoeg vooral als ik wil zingen gaan hier alle haren omhoog staan.)
Heb er nu 1 van spijkerstof gemaakt maar met het rafelen kreeg ik alleen aan de onder en bovenkant wit te zien. Hoef er niet zo lang dan mee te doen om een leukere te maken.

zondag 17 februari 2013

Huisje.

Hier een foto van mijn huisje. Het is gebeitst en het 1e borduurtje zit er in. Ik heb een leuk plaatsje gevonden in de hal, maarrrrrrr er moet iets wijken wat ik niet kwijt wil. Dus blijf nog wel even broeien.

Verder heb ik stofjes gezocht voor de 2e hartje Free patterns


Vaak heb ik tijd nodig en voel me dan onzeker of ze wel mooi zijn de kleurtjes. Daarna denk ik nou als het niks is begin ik toch opnieuw met andere kleurtjes.
Groetjes Gré

zaterdag 16 februari 2013

Hardangerboekje.

Er waren 3 liefhebbers voor het boekje, en heb lootjes gemaakt. Frans heeft de gelukkige getrokken, en dat is Madammeke Ongeduld. Als ik het adres krijg kan ik het opsturen.
Groetjes Gré 

woensdag 13 februari 2013

Mystery block of the month.

Het eerste blok is af en ik ga er mee door. Het was een heel leuk werkje om te maken. Ik wil er losse quiltjes van maken. Misschien koop ik een quilthuisje om ze in te hangen, de maat weet ik daar niet van maar dat zoek ik op.
Het volgende blok heb ik ook binnen, en dat zijn roodtinten. Moet nog 1 kleurtje maar heb nog wat kistjes om in te rommelen. En anders moet ik naar de winkel wat erg hé.
Groetjes Gré

woensdag 6 februari 2013

Wie........

Heeft interesse in dit boekje? Het is Franstalig. Geef een reactie en als er meerdere liefhebbers zijn dan verloot ik het. Zaterdagavond 16 feb. maak ik de winnaar bekend.
  Groetjes Gré

dinsdag 5 februari 2013

Rijsttafel.


Vandaag was het mijn beurt om te koken. M'n lief wil dan het liefst een rijsttafel. Gelukkig niet wekelijks want ik ben dan een dag van tevoren al bezig. Maar als ik hem zie genieten van het eten is het de moeite waard geweest. En verwend als ik ben kookt hij de andere dagen( dat is heel vaak).
Groetjes Gré


vrijdag 1 februari 2013

Letterbak-Sal

Vanmorgen eerst naar Zuidpein geweest om een bakje te kopen.
Ik heb wat borduurtjes gemaakt van een naaimachine, 1 met 2 draden vind ik mooi, en met 1 draad vind ik te flets. Beide over zijn over 2 draadjes geborduurd. Alleen had ik geen maten en is het lapje te smal, maar geen ramp het borduren vind ik leuk. 
Het stofje heeft 12 draden per cm. De kleur is van DMC nr. 321. Het patroontje heb ik bij de blog van borduurvrouw of Pinterest gevonden.
Het bakje moet wel geschuurd worden en beitsen of verven, in eikenkleur.

Groetjes Gré