vrijdag 22 juni 2012

Update Mandala

Hier is het vervolg van het borduren.
Op het vorige blogje schreef ik over de klossen garen. Het is overlockgaren van serafil, en had een tip gelezen voor het appliceren. Dat het daar goed mee ging en sterk was. Dat had ik zeker al een jaar in mijn boekje staan. Even buiten Nontron waren 2 grote hallen, de 1 met stoffen te kust en te keur. In de andere hal dit garen en ritsen, gespen ga zo maar door. Voor € 6 was ik kwijt voor deze klossen. En natuurlijk spijt dat ik geen andere kleuren erbij had genomen. Ik denk misschien een beetje zuinig. 
Groetjes Gré  

donderdag 21 juni 2012

Bloemen

Ik heb een collage gemaakt van de bloemen uit de tuin van de buren. Elke dag sta ik ze te bewonderen. De kleuren zijn zo mooi, en sommige geuren zo heerlijk. Zijn ze niet prachtig.
In Thiviers zijn we op een Zaterdag naar de markt geweest, en ik kwam daar natuurlijk een handwerk-winkeltje tegen. Daar moet je natuurlijk naar binnen. Er lagen een stapeltje quilt-stofjes en daar moest ik natuurlijk een lapje kopen, want die heb je nooit teveel. 
Ik had mezelf opgelegd dat ik eerst in mijn quilt-lapjes zou winkelen, maar als je op vakantie bent dan is 1 lapje toch geen bezwaar. 
Op de klossen kom ik in mijn volgende blog op terug. Weet het merk niet meer, en mijn kladblokje heb ik hier niet bij me.
Groetjes Gré



maandag 18 juni 2012

Mandala

10 dagen geleden ben ik begonnen met een mandala borduren. Zonder patroon en met 6 kleuren heb ik een begin gemaakt. Bij een mede-blogster had ik dat gezien en vond dat een leuk idee, en ben daar aan begonnen.

Elke week laat ik een up-date zien, al hoewel ik snel ga zal het maar enkele zijn. Het is een heel leuk werkje vooral tijdens de voetbal. 
Groetjes Gré

zaterdag 9 juni 2012

Gehaakt zeepzakje.

Het patroon van dit haakwerkje heb ik gevonden op een blog, maar weet niet meer bij wie. Dat vind ik wel jammer daar ik de bron altijd wil vermelden. Ik had geen rond stukje zeep, maar met een stukje lavendelzeep en vulling is het toch naar mijn zin geworden.
Groetjes Gré.